Fa'ailoaina o Mea lilo o le Kofe: Ose Malaga i le Espresso Sili

O le amataina o se sailiga mo le ipu kofe lelei atoatoa e tutusa ma le amataina o se malaga, lea e miti uma ai o se faaaliga. O le faatosina o le kofe e sili atu nai lo le taumafaina; o se tu masani e fa'aaofia ai lagona uma ma faaosofia ai le agaga.

O le kofe, o se meainu ua tumu i tala fa'asolopito ma aganu'u, o lo'o fa'aalia ai le tele o fa'amanuiaga fa'alesoifua maloloina e lagolagoina e su'esu'ega fa'asaienisi tetele. Ua fa'ailoa mai e su'esu'ega o le taumafaina lelei o le kofe e mafai ona fa'aitiitia ai le lamatiaga o le tele o ma'i, e aofia ai le ma'isuka ituaiga 2 ma le ma'i ate. O le i ai o antioxidants, aemaise lava polyphenols, e galue o se talipupuni puipui mai le faaleagaina o le telefoni feaveaʻi.

O le su'esu'e i le lalolagi o le kofe e maua mai ai se ie lavelave o tofo ma manogi, e a'afia i tulaga e pei o le maualuga o le fatu pi, o latou tulaga palapala, ma le fa'amama'i o le faiga o le taoina. O le Arabica ma le Robusta, o ituaiga autu e lua o fatu kofe, e ofoina mai ai fa'amatalaga tulaga ese o le tofo-o le Arapi e sili atu le suka ma le Robusta e ofoina atu se tofo malosi ma le tino atoa.

O le faatufugaga o le fa'ainu e faia se sao taua i le aumaia o nei mea manogi. O auala e pei o le sasaa, faʻasalalau Farani, ma le espresso faʻapipiʻi ua faʻaleleia i le aluga o taimi, faʻatasi ai ma le espresso o loʻo faʻaalia mo lona fatu ma le kulimi - o se uiga iloga o le lelei.

Ina ia faʻaogaina le gafatia atoatoa o le espresso, e tatau i se tasi ona mafaufau i le saʻo ma le inisinia i tua o se masini espresso maualuga. O nei masini ua mamanuina e faʻavevela le vai i le vevela saʻo ma faʻaaoga le mamafa saʻo mo le faʻaogaina lelei. O masini espresso fa'aonaponei e tu'ufa'atasia fa'atekonolosi fa'aonaponei, e aofia ai le fa'atonutonuina o le PID mo le fa'afoega faifaipea o le vevela ma faiga pamu lelei mo le ausiaina o le mamafa lelei.

Teugatupe i amasini espresso silisiitia ai le poto masani mai le masani i le atamai. O se tautinoga e fiafia i le lavelave o le kofe, malamalama i ana mea faʻapitoa, ma le tofoina o soʻo se ata matagofie, manogi. Mo i latou o loʻo saili e suia a latou umukuka i se tulimanu faleaiga, o la matou filifiliga o masini espresso o loʻo faʻatali mo oe.

I se aotelega, o le tulituliloaina o le ipu kofe atoatoa o se malaga e tumu i le mauaina ma le fiafia. E ala i le filifilia o le masini espresso sa'o, e le gata ina e fa'afiafia i se faiga masani i aso uma ae fa'amamaluina fo'i le fa'asaienisi ma le fa'ata'ita'iga fa'apitoa i lenei vai inu fa'atamaoaigaina.a1ebbe55-7206-4fbe-9195-010f2ed8c490(1)

 


Taimi meli: Iul-29-2024