Le Si'itia o le Ta'uta'ua o masini kofe: Ose Malaga Fa'atekinolosi

I le vaveao o taeao taitasi, o le manogi faamafanafana o le kofe faato'ā uma ona saunia e lalagaina ai le anoanoai o aiga, ma faamumu ai le agaga o le faitau miliona o tagata. O lenei fa'ata'ita'iga fa'apelepele i le taeao ua fa'atuputeleina le avea ma vaega o le aiga, ona o le si'itia iloga o le fa'aaogaina o masini kofe i totonu o le atunu'u. Se'i o tatou su'esu'eina lenei aga, fa'aosofia e le naunau mo le ipu lelei atoatoa ma fa'atuputeleina e le fa'afouga faifai pea.

O le sailiga mo se kofe faʻataʻitaʻiga e faʻatusalia le faʻalelei o faleaiga suamalie ua taʻitaʻia ai tagata fiafia i se misiona e toe faia lenei togafiti i totonu o latou fale. O lo'o iai le mana'oga manino i tagata fa'atau ina ia fa'ata'ita'i le faiga masani o le kofe i aso ta'itasi ma le sa'o ma le fa'apitoa i o latou lava avanoa. E tusa ai ma suʻesuʻega lata mai o maketi, o le maketi o masini kofe fale i le lalolagi e fuafua e tupu i le CAGR e tusa ma le 8% mai le 2023 i le 2030. O lenei fua faʻatupulaia tele o loʻo faʻamamafaina ai se tautinoga loloto a le au faʻatau i le tulaga maualuga ma le faigofie.

A'o fa'atupula'ia lea mana'oga, o le aga'i atu i luma fa'atekonolosi e fa'afetauia ai. O mea fa'apitoa fa'apitoa na'o tulaga fa'atauva'a ua aga'i atu nei i mea faigaluega nofomau. Mo se fa'ata'ita'iga, fa'ataga e tagata fa'afiafia e tatala le malosi atoatoa o fatu pi fa'ato'a fa'apalapala, a'o fa'atonuga fa'apitoa e fa'amaonia ai se faiga fa'apitoa i taimi ta'itasi.

O masini Espresso foi, ua sili atu ona faigofie ona maua, faʻafetai i faʻalavelave i tekinolosi faʻamalosi pamu. O nei masini o loʻo faʻamaualuga nei le 9-15 paʻu o le mamafa, o se tulaga o galuega sa avea muamua ma malo faʻapitoa o baristas faʻapolofesa. Faatasi ai ma ia meafaigaluega, o le eseesega i le va o meainu e gaosia i le fale ma mea e sili ona lelei o le faleaiga ua faʻaititia tele.

E le gata i lea, o le faigofie e maualuga lona tulaga e avea o se mea taua e fa'aosoina ai lenei tulaga. E tusa ai ma se suʻesuʻega a le Specialty Coffee Association (SCA), e sili atu i le 60% o tagata auai na taʻua le faigofie o se mafuaaga autu mo le filifili e inu i le fale. O le sailiga e le na'o le tofo; e fa'atatau fo'i i le tu'uina atu o le kofe i totonu o le ie e leai se fa'aoga o le olaga i aso uma.

O masini fa'aonaponei e le na'o le fa'ainu; e uiga i le tofo i le malaga atoa kofe. Mo le tagata fa'atauaina e fa'atauaina le fa'atupuina o a latou pi, tekinolosi atamai e ofoina atu se su'esu'ega e fa'afeso'ota'i sa'o i le puna. O nisi masini fa'apitoa e mafai ona feso'ota'i e ala i talosaga, fa'aalia fa'amatalaga i le amataga o pi, aso tunu, ma e o'o lava i le fa'ailoaina o ta'iala sili ona lelei mo le fa'aputuina.

Va'ai faalemafaufau e ala mai i le hamu malie o lau masini kofe, fa'atulaga ma'oti i au masani i le taeao. A'o e fa'agasolo atu i lou aso, o le folafolaga o se ipu kofe e fa'afetaui lelei e mafai lava ona maua.

Matou te vala'au atu ia te oe e talia lenei aganu'u fa'atupuina o le kofe. Afai ua e sauni e si'itia lau sauniga o le taeao, su'esu'e la matou vaega o tupe fa'aalumasini kofe—o mea taitasi ua mamanuina e suia ai lau umukuka i se nofoaga o le kofe faatufugaga. Asiasi i la matou faleoloa i luga ole laiga e suʻesuʻe faʻataʻitaʻiga e faʻatatau i tulaga uma o tomai ma faʻamoemoe. O lau sailiga mo le ipu atoatoa e taualuga iinei-lea e fesoʻotaʻi ai tuʻinanau ma tekinolosi, ma o mea uma lava e gaosia ma le faʻaeteete.

 

186f83f2-a13f-41e2-8683-89d81dd4b887


Taimi meli: Au-07-2024