Le Sauniga To'afilemu o le Kofe: Mai le Pi i le Fa'ainu

 

I taimi filemu a o leʻi tafa o ata, o loʻo i ai se masani e faʻaalia i umukuka i le salafa o le kelope. E amata i le musumusu o le oloina o pi ma fa'ai'u i le fusi ausa o se ipu kofe. E sili atu lenei mea nai lo na o se masani i aso taitasi; o se sauniga to'afilemu e fa'atulaga ai le leo mo le aso o i luma. I totonu o lenei tusiga, o le a matou suʻesuʻeina uiga o le gaosiga o le ipu atoatoa ma taʻitaʻia oe i le faʻaleleia o lenei masani i se masini kofe maualuga.

Le Alchemy of Roasting: Kofe tunuina o se ata faatufugaga e suia ai fatu pi lanumeamata i fatu enaena mauoa ma tofo tatou te faamemelo i ai. O le taoina e maua ai uiga masani o fatu pi taitasi, mai le fua ma susulu i le loloto ma le eleele. O se su'esu'ega i le Food Chemistry na fa'ailoa mai ai e ese'ese tulaga fa'avela e mafai ona a'afia ai le fatu fatu pi, e o'o atu ai i lagona eseese.

A'oa'oina o le Brew: O le fa'ainu kofe ose taumafaiga sa'o e mana'omia ai le fa'alogo i auiliiliga. O le vevela o le vai, taimi o le fa'ainu, ma le lapopo'a o le olo e fa'aaafia ai le fa'ai'uga mulimuli. E tusa ai ma le American Chemical Society, o le vevela o le vai e sili ona lelei mo le kofeina o le kofe o le va o le 195 ° F ma le 205 ° F e maua mai ai mea sili ona lelei e aunoa ma le oona.

Le Sa'iliga mo le Fa'amalieina: I le lalolagi televave i aso nei, o le faigofie ua saunia le ala mo fofo fou kofe. Ua maua le ta'uta'ua o masini kofe ta'ito'atasi ona o le faigofie o le fa'aoga ma le tumau. O masini fa'aonaponei e ofoina atu fo'i fa'ailoga e pei o fa'atonuga fa'apolokalame, e mafai ai ona e fa'asaoina lou malosi ma le lapo'a e te mana'omia mo se ipu fa'apitoa i taimi uma.

Le Elegance of Espresso: Mo le toʻatele, e le amataina le aso e aunoa ma le lanu velvety ma le tofo malosi o se espresso. O masini Espresso e maua ai le mamafa talafeagai, e tusa ma le 9-10 pa, e aveese vave ai le aano o le kofe. O le taunu'uga o se 'oloa, manogi manogi e fai ma fa'avae o le tele o mea inu kofe pele, mai le cappuccinos i lattes.

Le A'afiaga Fa'aauau: A'o fa'amata'u tagata fa'atau i le si'osi'omaga, ua fa'atumauina le gaosiga o kofe gafataulimaina. Ua fa'ailoa mai e su'esu'ega e le gata ina fa'amanuiaina le fa'anatura fa'anatura ae o lo'o ta'ita'iina ai fo'i fa'amatalaga fa'apitoa kofe. E ala i lou filifili mo fefa'ataua'iga talafeagai ma pi fa'aolaola, e te lagolagoina auala gafataulimaina ma fiafia i le tofo moni o lo'o fa'atupuina e nei faiga.

Aga'i i se Fale Kofe Patino: Faatasi ai ma se malamalamaaga loloto i le faigamalaga a le kofe, mafaufau i le i ai o meafaigaluega e toe faia ai lenei masani i lou lava malumalu. O se masini kofe lelei e fa'afeso'ota'i le va i le va o le faleaiga ma le mafanafana o le fale. Pe e te mana'o i le mae'a mama o le sasa'a po'o le malosi o le ogaumu espresso, o lo'o iai se masini e fa'atatau i lou mana'o.

Fa'ai'uga: O le faigamalaga o le kofe o se molimau i suiga ma tu ma aga. A'o e fa'aleleia au tomai e fai ai le kofe, mafaufau e fa'amae'a lau fa'atulagaga i se fa'ata'ita'igamasini kofe. E le na o le fiafia i se ipu suamalie; e uiga i le faatofuina o oe lava i se faiga masani i aso uma e fafaga ai le agaga. O le fatuina lea o taimi o le to'afimalie i vaiinu uma.

68df2539-7ce2-4f07-a809-e95ca8d696c1


Taimi meli: Aukuso-15-2024